3 consells per fer front a llargues hores davant l’ordinador si portes lentilles

blog_bioptic_cobsells_lentilles_pantallesLa teva feina requereix que passis una part o la totalitat de la jornada laboral davant un ordinador? Ens passa a molts, ja que l’ordinador ha passat a formar part indiscutible de les nostres vides. Els menors de 30 anys hi passen, de mitjana, 10,5 hores diàries, xifra que minva fins a les 9 hores, si parlem de les persones entre 31 i 60 anys; i fins a 3 hores en els majors de 60. L’esforç visual que suposa, especialment per als usuaris de lentilles, pot afectar tant a la qualitat de la visió com al benestar general dels ulls. Quins són els símptomes de passar llargues hores davant l’ordinador i com es poden combatre?

Passes massa hores davant l’ordinador si pateixes els següents símptomes: ­
– mal de cap ­
– sensibilitat a la llum ­
– sequedat i irritació ocular ­
– envermelliment dels ulls ­
– cansanci dels ulls o de la zona del seu voltant ­
– dificultat d’enfoc prop-­lluny, o viceversa ­
– visió borrosa

Per tal de reduir els seus efectes, segueix aquests 3 consells:

1. Mantenir els ulls ben hidratats:

La freqüència amb què parpallegem davant l’ordinador es redueix fins a 5 cops, fet que afecta a l’estabilitat llagrimal. Per això cal:
– parpallejar amb freqüència per evitar que l’ull s’assequi ­
– fer servir llàgrima artificial quan notis un agreujament dels símptomes i encara et quedin hores davant la pantalla ­
– beure molta aigua. També és important estar ben hidratat per dins!

2. Encertar en l’elecció de les nostres lentilles:

Realitzar revisions periòdiques amb el nostre òptic-­optometrista és clau per encertar en l’elecció de les nostres lents de contacte. Només ells podran assegurar-­nos:
– que portem la correcció adequada. Si hi ha astigmatisme cal corregir-lo adequadament, un astigmatisme mal corregit pot provocar astenopia o fatiga ocular.
– que portem és la més encertada per al nostre ull, pel que fa tant a geometria (esfèriques, tòriques, per astigmatisme o multifocals per a la presbícia), com a material. Les lentilles poden tenir més o menys hidratació, depenent del material amb què estan fetes. Demana a l’òptic-optometrista que tinguin una bona hidratació.

3. Bones pràctiques a l’hora de treballar:

L’espai de la nostra oficina (que pot estar molt o poc il∙luminada, amb cadires altes o baixes, etc.) pot condicionar a que sigui més favorable la sequedat ocular. És per això que cal: ­
– descansar la vista de la pantalla cada 20­-30 minuts per relaxar l’ull i evitar la fatiga visual, duent a terme aquest fàcil exercici: busca un punt llunyà i mira’l durant 20 segons. ­
– reduir els reflexos al màxim. Cal evitar estar davant una finestra on entri la llum directament, ja que això afectaria a la visió de la pantalla i podría causar estrés ocular. ­
– tenir una postura correcta davant l’ordinador. La postura ideal és: que els nostres ulls estiguin col∙locats a l’alçada de la part superior de la pantalla, a una distància no superior a 50cm. i amb l’esquena recta i els peus a terra. Una bona postura evitarà, a més de la fatiga visual, la fatiga física.

Quant fa que pateixes algun d’aquests símptomes? Tots aquests consells parteixen d’estar ben informat. Visita un òptic­-optometrista perquè pugui donar-te’ls segons la morfologia del teu ull i el teu ambient de treball!

 

 

Una mala visió, el major enemic de l’èxit escolar

bioptic_terapia_visual_miopia_problemes_visuals_nens_salut_visualFa gairebé dos mesos que els nens catalans van tornar a l’escola. Durant el setembre, algunes llistes de consells per enfrontar el nou curs ens recordaven que portar els fills a una revisió visual era necessari perquè s’enfrontessin al nou any amb èxit. Dos mesos després, cal que pares i professors segueixin atents​, ja que amb els primers resultats del curs o en l’actitud dels nens a l’hora d’estudiar, poden detectar anomalies visuals, ​que encara estan a temps de ser tractades.

Una bona salut visual és clau per combatre el fracàs escolar, ja que “com l’aprenentatge escolar es relaciona molt directament amb la visió, si existeix algun problema en la via visual, el nen no desenvoluparà al màxim el seu potencial”, assegura Cristina Mas, òptica i optometrista comportamental especialitzada en Teràpia Visual de Biòptic. Tenint en compte que el 80% de la informació que reben els nens a les aules entra pels ulls, i que 3 de cada 10 escolars pateixen algun problema visual​, una revisió abans de començar el curs era necessària, i ho segueix sent mesos després, moment en què es poden detectar els símptomes més fàcilment. En molts casos aquests problemes poden corregir­se amb Teràpia Visual. Com es poden detectar les anomalies i què és la Teràpia Visual?

Els símptomes d’un possible problema visual

Si es detecten més de dues de les conductes s​egüents en escolars, es recomana consultar l’optometrista: ­

– lectura molt lenta ­

– comprensió lectora baixa ­

– ús del dit per llegir ­

– canvi en l’ordre de lletres i números ­

– confusió de dreta i esquerra ­

– salt o repetició de línies en llegir ­

– moviment excessiu del cap en llegir ­

– visió borrosa tant de prop com de lluny ­

– apropament exagerat als llibres ­

– aclucar els ulls en mirar lluny

 

Teràpia Visual, un entrenament per reeducar la visió

La Teràpia Visual​, també coneguda com a entrenament visual, és un programa d’exercicis destinats a corregir i millorar les diferents habilitats visuals funcionals i perceptuals. Totes les habilitats visuals dels nens es desenvolupen de forma similar a com aprenem a caminar o parlar. És a dir, també han d’aprendre a veure per poder interpretar i comprendre el món. Una agudesa visual del 100% no garantitza una bona visió. Per això unes ulleres no són la solució i sí la Teràpia Visual ​que, aplicant un conjunt d’exercicis específics personalitzats, pot reeducar la visió i fer-­la més eficaç. En paraules de Cristina Mas: “Perquè el nostre fill pugui aprendre, és necessari, a més de veure de forma nítida, haver desenvolupat les funcions visuals imprescindibles per la lectura, com la visió binocular, la capacitat d’enfoc i els moviments oculars”.

Tu quant fa que no portes el teu fill a l’òptic­-optometrista per una revisió visual?

Com frenar la miopia sense cirurgia?

optical eyeglasses in the hand over blurred forest backgroundLes dades són clares: els nens d’avui dia són més miops que els seus pares i avis. Estudis espanyols avalen que la miopia afecta a un 2,5% dels nens d’entre 3 i 8 anys, i un 25,7% entre els de 9 i 19. En el cas de les persones entre 25 i 29 anys, la xifra de miops s’eleva a gairebé la meitat dels joves europeus. Alguns experts bategen aquesta situació com la nova epidèmia europea. Però als països asiàtics la situació és encara més alarmant: entre el 80 i el 90% dels joves de les grans ciutats asiàtiques són miops segons la prestigiosa revista mèdica The Lancet. Què és la miopia i com pot frenar-se aquesta epidèmia de les noves generacions?

La miopia pot créixer cada any en l’etapa infantil i juvenil

La definició de la miopia és coneguda per la majoria: anomalia de l’ull que provoca visió borrosa dels objectes llunyans perquè els rajos focalitzen abans de la retina, enlloc de a la mateixa retina. El que no és tan conegut és que la seva progressió és molt significativa durant la infantesa i la joventut. La miopia pot créixer cada any entre 0,5 i 0,75 diòptries.

La miopia es pot frenar: consells i tractament

Amb l’objectiu de frenar la miopia, els experts aconsellen, sobretot als pares, el següent:

  • Ningú com un especialista pot fer el millor diagnòstic. Quan el pediatre, en el cas dels nens, avisi de l’anomalia, cal concertar una visita a l’òptic-optometrista o a l’oftalmòleg. També cal estar atents als símptomes que els pares podeu detectar: que nens i joves s’apropin molt o girin el cap a un costat en llegir, o acluquin els ulls quan miren lluny, pot apuntar que són miops.
  • L’ús freqüent de pantalles és un dels motius que molts experts apunten com a causants de l’epidèmia. Aquests aconsellen restringir l’ús d’aparells amb pantalla i passar més temps a l’aire lliure. Quan es facin servir pantalles cal, sempre que sigui possible: allunyar la pantalla al màxim, augmentar-ne el contrast, fer servir una mida gran de lletra i fer-lo servir amb llum natural.
  • Pel que fa als tractaments per frenar la miopia de forma important, sense passar per la cirurgia, trobem la Teràpia Corneal Refractiva. És un tractament que, a través de les Lents Orto-K, especialment dissenyades per a dormir, modifica la curvatura corneal durant les hores de son per corregir la miopia. El resultat és una visió nítida durant tot el dia sense portar cap tipus de lent. Especialment recomanades per a joves, perquè és el moment en què més pot créixer la miopia i més significativa serà la frenada, les Lents de contacte Orto-K estan dissenyades per a miopies de fins a -6.00 diòptries.

Encara no coneixes les Lents de contacte Orto-K? A Biòptic en som experts. Contacta’ns i t’ho expliquem!

Els 5 consells per la tornada a l’escola que cap llista inclou

vuelta_al_cole_salud_visual_biopticLa majoria de llistes de consells per afrontar la tornada a l’escola amb èxit no inclouen la salut visual entre els aspectes més importants a tenir en compte. Però aquesta és clau per combatre el fracàs escolar, ja que és a través dels ulls que entra el 80% de la informació que s’explica a les aules. Vols saber tots els consells per tornar a l’escola tenint cura de la salut visual dels teus fills?

 

  1. Menys videojocs, tablets i mòbils, i més deures

Durant les vacances d’estiu, alguns nens han tingut accés a dispositius electrònics durant moltes hores al dia. Els experts recomanen que, un cop comença el curs, els pares pacteu amb ells un ús restringit dels aparells alhora que es dóna més importància als deures. Tant les pantalles com els llibres han de situar-se a uns 35-40 cm. de distància dels ulls.

 

  1. Establir un bon espai per estudiar

Qualsevol lloc de la casa no és apte per convertir-se en la sala d’estudi. Proporcioneu als vostres fills un lloc fixe, amb cadira i taula còmodes i temperatura adequada. Per tal de cuidar al màxim la vista, l’espai ha de comptar amb llum natural, sempre que sigui possible. La llum artificial la farem servir quan la natural no sigui suficient, posant-la sempre al costat contrari de la mà amb què escriuen, amb l’objectiu d’evitar ombres. L’escassedat de llum pot provocar fatiga visual, per això l’habitació escollida per estudiar hauria de comptar tant amb un llum general, com amb un llum de taula articulat.

 

  1. La vista necessita descansar durant l’estudi

És recomanable descansar la vista dels llibres o la pantalla cada 20 minuts. Fer un descans no vol dir que hagin de deixar d’estudiar, sinó simplement dur a terme el següent exercici: llevar la vista i mirar algun objecte llunyà durant uns segons abans de tornar a concentrar-se en mirar de prop el material amb que estiguin treballant.

 

  1. El teu fill torça el cap en llegir o escriure?

Aquest és un dels senyals que pot posar de manifest que el teu fill pateix un problema visual. També ho són: parpellejar constantment, apropar-se massa als llibres en llegir, aclucar els ulls, l’envermelliment d’aquests o el rebuig de la lectura.

En alguns casos aquests problemes visuals podran corregir-se portant ulleres o lentilles, però si el problema és d’acomodació de la visió, de coordinació entre els ulls o de percepció de l’entorn, entre d’altres, és la Teràpia Visual que permet solucionar el problema. Aquesta teràpia és un conjunt d’exercicis personalitzats per reeducar la vista dels nens millorant i corregint les habilitats visuals i perceptuals.

 

  1. La revisió anual, al setembre

Visitar l’òptic-optometrista per revisar la vista dels nens, ha de fer-se, com a mínim, un cop l’any. Si heu notat algun dels símptomes esmentats en el punt anterior, el setembre és el moment de fer la revisió. L’aprenentatge escolar està directament relacionat amb la visió i és per això que, en cas de patir un problema visual, els nens no poden desenvolupar el seu potencial al màxim.

 

Lents de contacte Orto-K, les teves aliades d’aquest estiu per 3 raons

Vision Aid - Contact LensLa sorra de platja pot acabar fàcilment dins els ulls fent saltar les lentilles convencionals que es porten durant el dia. Patir un cop dins la piscina o una caiguda en bicicleta també pot fer-nos perdre les lents de contacte tradicionals, que fins i tot poden arribar a trencar-se. Aquests són només tres exemples d’una llarga llista de moments de les vacances d’estiu que demostren que portar ulleres o lentilles convencionals no són sempre les opcions més còmodes. Us imagineu unes lents de contacte que es posin de nit i que us permetin tenir una visió nítida durant tot el dia sense portar res a l’ull? Les lents Orto-K es convertiran en les vostres millors aliades durant l’estiu per aquests tres motius principals: seguretat, comoditat i salut.

 

  • L’opció més segura

En tractar-se de lentilles nocturnes, durant el dia la visió és nítida sense portar cap tipus de lent a l’ull. Això és possible perquè les lentilles Orto-K apliquen la Teràpia Corneal Refractiva (CRT), que modifica la curvatura corneal corregint la miopia. Aquesta és l’opció més segura, ja que és impossible que l’ull prengui mal per culpa d’una lent, doncs no en portem.

És un tractament absolutament segur, ja que compta amb l’aprovació de la FDA dels Estats Units, que és l’organisme de sanitat estatunidenc, i de la Comissió Europea.

 

  • La comoditat de no portar lents

El fet de no portar ni lentilles ni ulleres, ja que les lents Orto-K només es porten durant la nit, fa que la probabilitat d’irritació i molèsties pròpies de les lentilles convencionals minvin. En una època en que les activitats esportives i de platja o piscina són habituals, no portar lents de contacte ni ulleres s’agraeix. Tot i això, no s’ha d’oblidar la importància de les ulleres de sol, especialment en el cas dels nens.

 

  • Una qüestió de salut: frenar la miopia

La teràpia que s’aplica a través de les lents Orto-K, la Teràpia Corneal Refractiva, és la millor per frenar la miopia amb resultats significatius. Les lents Orto-K es converteixen en l’única alternativa a la cirurgia, desaconsellada en casos de nens i joves amb miopia evolutiva i en altres casos particulars.

No coneixies les lents de contacte Orto-K? Contacta amb nosaltres o concerta una visita per a més informació!

 

 

Desmentim 5 mites falsos sobre les lentilles

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les lentilles són difícils de fer servir? Es poden escórrer per darrere l’ull? Totes són cares? Aquests són alguns dels rumors que circulen sobre les lents de contacte. Rumors incorrectes que resten adeptes a una opció de tractament de problemes visuals amb molts avantatges! Des de Biòptic t’expliquem la veritat sobre les lents de contacte desmuntant 5 mites un per un:

 

  1. Les lentilles no fan la mateixa funció que unes ulleres?

Molts pensen que les lents de contacte només poden fer-se servir per a certs problemes visuals, quan actualment poden corregir tots els problemes visuals principals com són la miopia, l’astigmatisme, la hipermetropia i fins i tot la vista cansada. El disseny de lents de contacte per a vista cansada és tan avançat que existeixen lentilles amb dissenys progressius que permeten veure de prop i de lluny. De fet, les lents de contacte compleixen la mateixa funció que les ulleres amb l’avantatge que l’amplitud del camp visual augmenta.

 

  1. Les lents de contacte són incòmodes, difícils de posar i de mantenir?

Fa molts anys que les lentilles estan fetes de material tou, que permet una gran comoditat. A més, el teu òptic-optometrista et recomanarà un tipus de lentilla adient als paràmetres que marqui el teu ull. Segons quantes hores les hagis de fer servir diàriament, les mesures del teu ull i la graduació, les lentilles seran unes o altres.

Posar-se i mantenir les lents de contacte esdevé fàcil amb el consell del teu òptic-optometrista. Molts dels dissenys d’avui dia són d’un sol ús, fet que permet estrenar lentilles cada dia. El manteniment és molt fàcil gràcies a les solucions úniques.

 

  1. No tinc l’edat adequada per portar lentilles?

Poder portar lentilles no és una qüestió d’edat! El mercat ofereix una varietat tan àmplia de lents de contacte que n’hi trobem d’adequades per totes les edats.

Molts adults les prefereixen a les ulleres per una qüestió estètica i d’altres, com els esportistes, per una qüestió pràctica i de seguretat, ja que no hi ha cap perill que les lentilles es trenquin en caure. Pel que fa els nens, un estudi apunta que 3 de cada 4 nens amb ulleres no fan esport o no juguen per por a trencar-les i els agradaria fer servir lentilles.

 

  1. Les lents de contacte es poden escórrer per darrere dels ulls o enganxar-se a aquests?

Ambdues creences són falses. Les lentilles no es poden escórrer per darrere l’ull en cap cas perquè és físicament impossible. I tot i que l’ull pot assecar-se, un ús correcte de llàgrimes artificials evita qualsevol problema.

 

  1. Totes les lentilles són cares?

De la mateixa manera que hi ha una varietat de lentilles per a tractar diferents problemes visuals, hi ha lents de contacte que s’adapten a tots els pressupostos.

 

Les 5 coses que has de saber sobre les lents de contacte Orto-K

TERAPIA_CORNEAL_REFRACTIVA_LENTS_ORTOK_BIOPTICTens miopia però portar ulleres i lentilles et molesta? Voldries una alternativa a la cirurgia? Les lents Orto-K són unes lents de contacte que pots portar mentre dorms per oblidar-te de portar ulleres durant el dia. A partir de la Teràpia Corneal Refractiva (CRT), les lents de contacte modifiquen la curvatura corneal corregint la miopia per gaudir d’una visió nítida durant la jornada.

 

  • Per què oblidar-te d’ulleres i lentilles durant el dia?:

Els avantatges de tenir una visió nítida sense portar cap tipus de lent són molts, especialment en època estival. En moments a la piscina o a la platja, on tothom s’exposa a aigua i sorra que poden entrar als ulls, no portar cap tipus de lent fa minvar les probabilitats d’irritació o molèsties als ulls. També s’eviten incomoditats com a conseqüència de situacions en què estem en moviment, suem en fer esport o, per exemple, ens posem el casc de la moto.

 

  • El millor procediment per frenar notablement la miopia:

La Teràpia Corneal Refractiva és la millor teràpia per frenar la miopia de forma important. Molts dels pacients que les fan servir ja noten canvis significatius en els primers dies de tractament, corregint-se la miopia completament en un màxim d’una o dues setmanes.

De fet, són una excel·lent alternativa a la cirurgia, especialment en aquelles ocasions en que estigui desaconsellada, a més dels casos de nens i joves amb miopia evolutiva.

 

  • Un tractament aprovat per la FDA (Food and Drug Administration) i la CE (Comissió Europea):

En ser un tractament que molta gent desconeix, es tendeix a pensar que és nou. El cert és que fa anys que centenars de clients fan servir la Teràpia Corneal Refractiva, que es fa a través de la lent Orto-K, la primera i única lent autoritzada per la FDA, organisme de sanitat estatunidenc equiparable al Ministeri de Sanitat espanyol, i la Comissió Europea.

 

  • Orto-K, lentilles per totes les edats:

Especialment recomanades per a joves, aquestes lents de contacte són adients per a qualsevol edat.

 

  • Fins a quantes diòptries poden corregir?:

Les lents Orto-K corregeixen fins a 6.00 diòptries la miopia, fins a 1.75 l’astigmatisme i fins a 3.00 la hipermetropia.

L’elecció d’aquest estiu: Lents polaritzades?  

consells_ulleres_sol_bioptic_salut_visualTot i que fa molts anys que les ulleres polaritzades funcionen, en fa tres que són les lents estrella de l’estiu per estar de moda. Però, si les vendes d’aquest estil de lent es mantenen durant tantes temporades no és només pel factor moda, sinó per la seva utilitat.

Quan ens posem unes lents solars, la pupil·la es dilata. Això fa que sense una protecció adequada contra els rajos ultraviolats (UV), el sol pugui afectar més negativament sobre els nostres ulls, arribant a produir lesions. En aquest sentit les lents polaritzades també ens ofereixen una protecció UV del 100%.

Quins altres avantatges tenen?

– Combaten la llum des de tots els angles: la llum del sol arriba als nostres ulls des de totes les direccions possibles. De fet, hi ha situacions pròpies de l’època estival en que es multipliquen els angles des d’on arriba la llum: el reflex de l’aigua del mar, de les piscines o el de l’asfalt. Les lents polaritzades compten amb un filtre especial que elimina tots els reflexes provinents de superfícies horitzontals.

Visió sense reflexes que millora la visibilitat

– La nitidesa i el contrast del que veiem és superior

– Són adequades per a persones amb alta sensibilitat a la llum i per als nens

– Com qualsevol lent, redueixen la fatiga ocular

– Graduables

Cal destacar, però, com a desavantatge, que en alguns casos les lents polaritzades redueixen la visibilitat de les pantalles dels mòbils, GPS o altres aparells. Tot i així, són les més recomanables sobre tot per a aquells que passin moltes hores sota la llum del sol i estiguin exposats a situacions en que els reflexos de la llum del sol es multipliquen com, per exemple: els amants de la navegació, de la platja o els qui condueixen moltes hores.

Els 5 consells per escollir unes bones ulleres de sol

consells_ulleres_sol_bioptic_salut_visualSabíeu que la sobreexposició al sol pot causar problemes oculars com la fotoqueratitis (lesió de la còrnia) o propiciar el desenvolupament de catarates o d’una degeneració macular? L’elecció d’unes bones ulleres de sol no és només una qüestió de moda, sinó de salut visual. A Biòptic et donem 5 consells per encertar la teva tria:

  1. Uns bons vidres amb protecció UV:

    Comprovar el grau de protecció UV, abreviació de rajos ultraviolats, és fonamental, i la necessitat de més o menys protecció variarà segons l’ús que fem de les ulleres. Per a l’estiu és necessari un grau d’entre el 81% i el 92% d’absorció, adients per a una lluminositat solar mitjana i forta.

    Les ulleres han de fer-se servir a totes hores, ja que els rajos UV, tot i ser imperceptibles, també són presents els dies ennuvolats o de boira. Generalment aquesta dada s’indica a l’enganxina del vidre.

  2. Quin tipus de lent escollir?:

    Polaritzada: és la lent que més protegeix per excel·lència. Tots els reflexes residuals s’eliminen amb el filtre polaritzat.

    Fotocromàtica: molt usades per esportistes que fan activitats on es passa de llum directa a llocs amb ombres, la lent varia el seu to segons la quantitat de llum.

    Degradada: més escollides per raons estètiques, són aquelles lents que, de forma gradual, aclareixen el to del vidre. És a dir, la part superior és més fosca i la part inferior més clara. Són adients per portar en interiors i hores de poc sol.

    Uniforme: la coloració de la lent és uniforme i és la manera més habitual en que trobem ulleres de sol.

  1. Una muntura que protegeixi els ulls des de tots els angles:

    La gran varietat de muntures fa que puguem escollir la millor segons la forma del nostre rostre per tal de no deixar cap escletxa per on el sol pugui passar, a la vegada que ens quedin bé:

    – Rostre en forma de cor (front ample i barbeta molt pronunciada): afavoreixen les ulleres estil aviador

    – Rostre quadrat: (front i maxil·lar amples): necessitat d’ulleres altes per no donar excessiu protagonisme al front, que poden ser ovalades o que no tinguin la línia superior recta.

    – Rostre rodó (front ample i galtes voluminoses): cal fugir de les formes rodones i apostar per les rectangulars, que són lents amples en la part superior i estretes en la inferior.

  1. Els nens, els més vulnerables al sol:

    Sabíeu que fins als 12 anys el cristal·lí no està format per complet i la retina està desprotegida? De la mateixa manera que protegim la pell dels nens del sol, hem de fer-ho amb els ulls. S’ha de tenir especial cura a l’hora de protegir la seva visió.

  2. Les òptiques com a filtre de qualitat:

La millor forma d’escollir unes ulleres de sol és deixant que els experts us aconsellin. Per això anar a òptiques per trobar les ulleres d’aquest estiu és una compra segura. Deixeu-vos aconsellar pels experts.

Quina és l’edat adient per posar lentilles als nens?

lents_de_contacte_nens_orto_kAquesta pregunta, que sovint es fan molts pares, es contesta ràpid: qualsevol edat és la bona. Avui dia és possible fabricar lentilles de qualsevol graduació amb materials bio-compatibles amb la còrnia. De fet, fins i tot existeixen lents de contacte per corregir la miopia durant la nit (Orto-K). Per aquest motiu l’edat no és un problema. La decisió de posar lentilles als nostres fills, sempre que les necessitin, és una qüestió de motivació.

S’han de tenir en compte les motivacions generals i les específiques. La general és que els nens, durant tota l’etapa de la infantesa, desenvolupen la seva orientació espacial a partir del sentit de la visió. És important detectar qualsevol anomalia i corregir-la amb ulleres o lentilles. Les lentilles però, s’adapten més a les seves activitats, ja que no se les han de treure per jugar, per exemple, algun esport. Amb el seu ús evitem que el desenvolupament de l’orientació espacial es vegi afectat.

Com a motivacions específiques, analitzem els avantatges segons el diagnòstic de l’optometrista:

Quins avantatges tenen les lentilles per als infants respecte de les ulleres?

  • Els nens que tenen una graduació alta: la imatge que perceben els nens al seu cervell a través de les ulleres no és de mida real. Les lentilles eviten aquesta sensació permetent que vegin una imatge més d’acord al món que els envolta.
  • Els que pateixen d’hipermetropia: sovint els nens hipermetrops miren per sobre les ulleres ja que de lluny hi veuen bé. Amb les lentilles s’evitaria aquesta actitud que molts cops es converteix en costum, i que pot derivar en problemes posteriors per fer un mal ús de la graduació.
  • En el cas d’infants amb miopia: fer servir lentilles evita la restricció del camp de visió que suposen unes ulleres. Tot i que és una restricció mínima, les lentilles permeten eixamplar el camp.

Lents de contacte Orto-K: frenar la miopia de nit

Es tracta d’unes lents de contacte que duen a terme la Teràpia Corneal Refractiva (CRT), un tractament que, durant la nit, modifica la curvatura corneal i corregeix la miopia. Durant el dia ja no caldrà que portin ni lents ni ulleres. Per això són ideals per a nens i joves miops, perquè frenen l’augment de la miopia i compleixen totes les motivacions anteriors. Estan dissenyades per a miopies de fins a -6.00 diòptries i astigmatisme fins a -1.75.